​arlandahalkbana.se

Arlanda Halkbana

Halmsjövägen 40, 195 61 Arlandastad

Risktvåan MC

Risktvåan MC


Har du bestämt dig för att ta MC körkort? Ett klokt val, tycker vi på Arlanda Trafikskola. Det är en unik känsla att köra MC och något som många drömmer om att kunna göra. Det är dessutom otroligt roligt och en upplevelse som kan ta dig på många otroliga äventyr genom världen.

För att kunna ta ditt MC körkort behöver du genomföra en rad olika tester, utbildningar och övningar – precis som för ett vanligt körkort. Du behöver studera teorin, övningsköra och gå två riskutbildningar, riskettan och risktvåan MC. Dessa utbildningar är obligatoriska och krävs av dig för att du ska få ditt körkort. När du har genomfört både delarna av riskutbildningen är de giltiga i 5 år framöver, vilket innebär att du inte behöver ta om de m5 år, om du skulle vilja pausa din körkortsutbildning.

Vad är riskutbildningar?

Riskutbildningarna för MC är relativt lika de för bil. De består av två olika utbildningar, riskettan och risktvåan. Riskettan är en teoretisk utbildning medan risktvåan är en praktisk utbildning. Båda två är till för att lära dig om riskfyllda beteenden i trafiken som både du själv och andra kan orsaka.

Risktvåan MC

Till skillnad från risktvåan för bil, som också kallas halkbanan, så ser risktvåan för MC lite annorlunda ut. Här handlar det inte om att styra ett fordon på hala underlag, utan hellre om kontroll och manövrering av en motorcykel vid svängar, acceleration och inbromsning. Du kommer att bli testad när du genomför olika manövrar på en trafikplats där en utbildare ger dig instruktioner och kontrollerar din säkerhet och körning.

Risktvåan är till för att lära dig kring riskfyllda beteenden som du själv inte kan kontrollera. Det kan handla om dålig sikt, snabba acceleration, snäva svängar eller farliga inbromsningar. Som MC-förare är du inte lika skyddad som en bilist, därför är det extra viktigt att du är medveten om alla risker som finns i trafiken.

Boka risktvåan MC

Här på Arlanda Halkbana kan du boka riskutbildningar! Vi tillhandahåller riskutbildning 1 & 2 och kan hjälpa dig att komma steget närmare ditt körkort. Boka risktvåan MC redan idag här hos oss på Arlanda Halkbana!