​arlandahalkbana.se

Arlanda Halkbana

Halmsjövägen 40, 195 61 Arlandastad

Riskettan MC

Riskettan MC


Har du bestämt dig för att ta MC körkort? Det tycker vi på Arlanda Halkbana är en jättebra idé! Många drömmer om att ta sitt MC körkort för att kunna känna friheten och euforin som kommer att köra motorcykel. Det är en känsla helt olik att köra bil eller andra fordon – något som du absolut borde få uppleva!

Vad krävs för att ta körkort för MC?Att ta MC körkort kräver, precis som vanliga körkort, en del kunskap, träning och säkerhetstänk. Som MC-förare är man inte lika skyddad som man är som bilist, vilket kan leda till värre skador i trafiken. Därför behöver du innan du tar ditt körkort genomgå riskutbildningar såväl som övningsköra och studera teorin som krävs för att ta körkortet.

Riskutbildning MC

Precis som när man tar ett vanligt B-körkort så kräver MC körkort att du genomgår riskutbildningar, både riskettan MC och risktvåan. Dessa utbildningar är till för att du ska lära dig mer om riskerna i trafiken, både de riskerna som du själv kan orsaka och som andra personer i trafiken kan orsaka. Riskutbildningarna är alltså obligatoriska för att få körkortet, men när du har klarat dem är de giltiga i 5 år och du behöver inte ta om de om du till exempel skulle misslyckas på ditt förar- eller teoriprov.

Riskettan MC

Riskutbildning 1 eller riskettan som den också kallas, handlar om riskfyllda beteenden i trafiken. Det är en teoretisk utbildning där du får lära dig mer om de risker som du själv kan orsaka, som bland annat intag av alkohol eller droger vid körning. Du får även lära dig om andra riskbeteenden såsom trötthet. Riskettan genomförs på en trafikskola tillsammans med erfarna utbildare.

Boka riskutbildning redan idagFör dig som ska ta ditt MC körkort är det viktigt att genomföra riskutbildningen så snart som möjligt för att kunna skriva ditt kunskapsprov och ta ditt förarprov. När du har gått riskutbildningarna är du redo för proven och ännu ett steg närmare mot körkortet. Du kan boka riskettan MC & risktvåan MC hos oss på Arlanda Trafikskola redan idag!