​arlandahalkbana.se

Arlanda Halkbana

Halmsjövägen 40, 195 61 Arlandastad

MC Manöverbana

MC Manöverbana

För dig som ska ta ett MC körkort finns det många saker att veta om, att öva på och att tänka på när du påbörjar din resa mot körkortet. Du behöver övningsköra, studera teori och genomföra två riskutbildningar för att vara kvalificerad för att ta ditt körkort för MC. Du behöver vara medveten om risker i trafiken som du själv kan orsaka, såväl som risker som kommer av dålig sikt, snäva svängar, snabba accelerationer och hårda inbromsningar. Du behöver dessutom vara medveten om riskerna du själv utsätts för som MC-förare, då du är mindre skyddad på en motorcykel än vad du är i en bil.

Öva på manöverbana

När du ska övningsköra på motorcykel kan du dels göra det i trafiken, dels på en MC manöverbana. Så vad är du en manöverbana? Jo, kort och gott så består den av en bana med olika hinder som du kan öva på. Oftast är det trafikkoner eller andra objekt som du får svänga runt och göra olika manövrar kring. Manöverbanan är till för att du ska kunna träna på din körning i en trygg och säker miljö utan att behöva oroa dig för medtrafikanter.

Manöverbana innan förarprov

En positiv aspekt med manöverbanan är att du får en bra träning inför ditt förarprov. På förarprovet kommer du nämligen också att få köra på en manöverbana för att visa upp din hantering av fordonet. Om du redan i förväg har tränat på manöverbanan är du redan varse om hur du ska köra och manövrera fordonet på ett säkert sätt – något som kommer att underlätta förarprovet för dig.

Det är viktigt att öva på en manöverbana för din egen säkerhet skull. Du får lära dig att hantera en motorcykel i en trygg miljö, och när du bokar körning på manöverbana med en utbildare får du även värdefulla tips och råd kring vad du bör tänka på inför förarprovet.

Boka MC manöverbana med instruktör

Hos oss på Arlanda Halkbana kan du boka körning på manöverbana tillsammans med en instruktör – ett perfekt sätt att träna inför ditt förarprov! Besök vår hemsida och boka manöverbana redan idag.