​arlandahalkbana.se

Arlanda Halkbana

Halmsjövägen 40, 195 61 Arlandastad

Halkbana Stockholm

Risktvåan/Riskutbildning del 2 med buss från Solna

Nu kan vi på Arlanda Halkbana erbjuda våra elever som bor på Stockholm Riskutbildning del 2 (även kallad för ”Risktvåan” eller ”Halkkörningen”). Ni kan boka detta utbildningsmoment direkt på nätet. Pris/person: 1899 kr.

 

Vad innebär Risktvåan?

Syftet med den andra och sista delen av riskutbildningen är att eleven ska få en förståelse för förhöjda risksituationer i trafiken och lära sig sig undvika dessa genom att agera förebyggande. Utbildningen börjar med en teoretisk genomgång och diskussion av sådana situationer. Eleven kommer därefter att få praktisera körning på halkbana och känna på hur fordonet reagerar på olika slags underlag och förutsättningar.

Flygbild över Arlanda Halkbana

Kan man bli underkänd?

Om läraren anser att du har för undermåliga kunskaper för att tillgodogöra dig utbildningen på ett tillfredställande sätt så kan du bli underkänd. Detta innebär att du måste göra om hela kursen. Detta är dock mycket ovanligt. Det ska också understrykas att risktvåan är ett utbildningsmoment och inte ett prov. Men för att få godkänd så måste du naturligtvis ha tillräckliga kunskaper för att kunna tillgodogöra dig de olika utbildningsmomenten. Rent allmänt brukar man säga att du ska boka risktvåan först när du är redo att boka körprovet.

En grå bil på Arlanda Halkbana.

Praktisk information

Stockholm City Trafikskola/Arlanda halkbanas egen buss hämtar upp dig på: Råsundavägen 37, framför Basic bar & kök, utgång Solna station och tvärbanan. Halkbanans chaufför hämtar upp dig. Efter kursen får du skjuts tillbaka till upphämtningsplatsen. Tiden som anges i bokningen är tiden då bussen avgår från upphämtningsplatsen.

Vid frågor om upphämtning kan du alltid ringa Stockholm City Trafikskola/Arlanda Halkbana på 08-28 44 16. Direkt.nr till bussen: 073-8796077

OBS: Avbokning och ombokning kan ske fram till 48 timmar innan kurs genom att maila till info@stockholmcitytrafikskola.se

Hur gör jag för att boka?

Klicka på "Boka halkbana" i det övre hörnet. Leta upp en ledig tid som passar dig. Klicka på ”Boka”, fyll i dina personuppgifter och betala avgiften. Glöm inte att ta med dig giltig legitimation till utbildningen. Har du några frågor om utbildningen? Tveka inte att kontakta oss.

Kontaktformulär

Namn

E-post

Telefonnummer

Meddelande